Kiadványok

Az alapítvány gondozásában a témában megjelent könyvek

Dani gerince meggyógyul

Írta: Schuster Barbara; Illusztrálta: Garai-Gajdács Adrienn

Dani gerince meggyógyul

Felkészítő mesekönyvünk, amely a műtéthez vezető út lépésein és a kórházi kezelésen vezeti végig a gyermekeket és szüleiket, 2021 tavaszán jelent meg. A könyv kereskedelmi forgalomba nem került, hiszen az érintett gyermekekhez személyesen elérünk és ingyenesen adományozzuk a könyvet.

A mesekönyvet Schuster Barbara írta, aki maga is csigolyafejlődési rendellenességgel született, de az ő gyermekkorában még nem volt elérhető a korai diagnózis és korai kezelés, így az elváltozás súlyos gerincferdülést okozott, amelyet prof. dr. Jeszenszky Dezső korrigált műtéti úton Barbara felnőttkorában. A könyvet Garai-Gajdács Adrienn illusztrálta, aki (ismeretlen eredetű) gerincferdülése miatt gyermekkorában fűzőt viselt, és később szintén gerinckorrekciós műtéten esett át, mindketten közel húsz éve élnek gerincműtöttként egészséges, teljes életet.

A hátam mögött

A hátam mögött

Schuster Barbara saját – csigolyafejlődési rendellenességből – adódó gerincferdülésének és kezelésének történetét, valamint segítői munkája legfontosabb történeteit az alábbi könyvben foglalta össze (2020).

Megrendelhető, megvásárolható a Libri, Bookline üzletekben.

További információ